moussaka

Met een griekse schoonbroer, zou mijn moussaka ' griekser' dan europeser moeten zijn. Maar dat is nu net de moeilijkheid. Ik vind de griekse verse heel tijdrovend en vrij vettig. Ik heb een andere manier gevonden om toch moussaka te eten !
Bak gehakt aan met een echalotte en 2 teentjes look. Ik kruid flink bij en vergeet vooral de nootmuskaat niet. Dit wordt veel gebruikt in griekse schotels.
In een andere pan bak ik de aubergine aan. Niet echt in rondjes gesneden, maar in kleine stukjes. Ik gebruik de aardappelpuree van gisteren , of ik kook gewoon aardappelen gaar.
Ik giet bij het gehakt nog wat tomatenpuree met olijven.
ik bouw mijn moussaka op : eerst gehakt, dan aubergine, dan pas de aardappelen ( voor de gekookte aardappelen snij ik die in rondjes. )
Dit gaat de oven in. Ik doe er wel nog een glaasje water bij. Dat houdt het lekker smeuïg.
Na een half uurtje maak ik een mengsel van yoghurt ( 2 potjes en 2 handen gemalen kaas , peper en zout ) en spreid dit over de moussaka. Dit is een vervanging van bechamelsaus. Ik heb geen idee of het ' lighter ' is, maar volgens mij wel. Het idee dat je yoghurt gebruikt ipv bloem en boter doet er iets aan.
Na nog een kwartiertje is de moussaka klaar !

Geen opmerkingen: