loempia's

Vandaag , zondag, is kookdag. De kinderen vertelden me wat ze wilden eten en mama ging aan de slag.
R. vroeg om loempia's. Ook een van mijn favorieten !
Ik heb 3 kippefilets genomen, een pakje van 25 g chinese champignons, een pakje ( 200 g ? ) chinese vermicelli, 3 kleine wortels, 2 kleine uien, 1 ei en een beetje soyascheuten. Als kruiden heb ik peper, zout, een koffie lepel suiker, een beetje gember en een beetje koriander.
Doe het vlees in de keukenrobot om alles fijn te hakken, doe dit in een grote kom.
Dan de ui en de wortels hakken ( ook in de keukenrobot : afwas besparen ) en daarna bij het vlees voegen. De champignons weken, alsook de vermicelli . Na een kwartiertje alles laten uitlekken en ook laten hakken. Dan alles wat al gehakt is terug in de keukenrobot doen , de kruiden en het ei toevoegen en nog even laten hakken.
Terug in de grote kom, en dan pas de soyascheuten toevoegen en alles met de hand mengen. Laat dit even rusten in de ijskast.
Neem nu de rijstvellen. Ik doe ze eerst in een kom met lauw water zodat ze zacht worden. Ik leg een handdoek op de tafel en maak dat alles binnen handbereik is.
Het zachte rijstvel leg ik op de handdoek, ik neem een beetje vulling en leg die aan de onderkant van de cirkel ( rijstvel ) , niet over de kant, ook niet over de zijkanten. Flap de zijkanten toe naar het midden toe, over de vulling. Rol nu alles op en druk goed aan.
Je kunt ze gemakkelijk in een diepe pan met veel olie bakken. Let er wel op dat het vuur niet te hoog staat, ze bruinen beter op een laag vuurtje.

Geen opmerkingen: