Een paar dagen geleden ben ik gaan eten in het restaurant waar mijn man werkt. Geen zin om te koken en zin in frieten.
We aten de gewone dagmenu ( melon jambon, dorade met groenten en platte kaas met rode vruchten )
Bij het hoofdgerecht was er een tajine van rijst en courgetten, hemels lekker ! Dus dat heb ik gisteren thuis geprobeerd. Geen rijst meer in huis, wel ' ble' van Ebly.
Eerst kook je de witte rijst, laat ze even afkoelen en dan rasp je enkele courgetten fijn en meng die in de rijst. Je neemt evenredige maten ( 1kg rijst = 1 kg courgette = 1 L melk = 1 kg gemalen kaas enz ... ) Meng er 3 tot 4 eieren onder, melk en de kaas eronder en op smaak brengen. In een vuurvaste ovenschotel doen en dit bedekken met een flinke laag chapelure. Ik heb het een 40-tal minuten in de oven gezet en toen was het klaar. Je kijkt gewoon of de eieren gestold zijn.
Wij hebben het geserveerd met gebakken kalkoenreepjes.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten