tajin van rijst en courgette

Een paar dagen geleden ben ik gaan eten in het restaurant waar mijn man werkt. Geen zin om te koken en zin in frieten.
We aten de gewone dagmenu ( melon jambon, dorade met groenten en platte kaas met rode vruchten )
Bij het hoofdgerecht was er een tajine van rijst en courgetten, hemels lekker ! Dus dat heb ik gisteren thuis geprobeerd. Geen rijst meer in huis, wel ' ble' van Ebly.
Eerst kook je de witte rijst, laat ze even afkoelen en dan rasp je enkele courgetten fijn en meng die in de rijst. Je neemt evenredige maten ( 1kg rijst = 1 kg courgette = 1 L melk = 1 kg gemalen kaas enz ... ) Meng er 3 tot 4 eieren onder, melk en de kaas eronder en op smaak brengen. In een vuurvaste ovenschotel doen en dit bedekken met een flinke laag chapelure. Ik heb het een 40-tal minuten in de oven gezet en toen was het klaar. Je kijkt gewoon of de eieren gestold zijn.
Wij hebben het geserveerd met gebakken kalkoenreepjes.

Geen opmerkingen: