Ik heb het duidelijk niet met cannelloni....
Vanavond maakte ik het lievelingsgerechtje van R. Cannelloni met spinazie en ricotta.
Omdat ik het de vorige keren telkens vers uit doos vulde, en dus niet gaar of te slappe buisjes als eindresultaat had, dacht ik er deze keer aan om ze eens voor te koken. Net te hard om zo te eten, zelfs nog niet al dente.
Ik heb geen spuitzak (meer ) ik gebruik nu gewone diepvrieszakjes die ik vul, een tip van de onderkant eraf en klaar !
Mijn voorgekookte cannellonis waren echter niet te vullen. Zo slap... ik kreeg die opening niet goed open, op de koop toe scheurde mijn diepvrieszakje door mijn te lange nagels... Smeurrie !! Op de kast, op mijn t-shirt, in mijn slippers, tussen mijn tenen. Smeurrie overal .
Dan maar alle buisjes cannelloni opengereten en zo mijn vulling er ingepropt, dichtgevouwen en op het bedje van bechamel gelegd. Dan nog een laag bechamel en afgewerkt met geitekaas en geraspte kaas. Ben ik blij dat die in de oven zitten !
Voor de liefhebbers de volledige lijst van ingredienten en bereiding :
een doos cannellonis – een pak diepvries spinazie – 3 schellen kippewit – een potje ricotta – wat parmesaan – goed afgekruide bechamelsaus – geitekaas – geraspte kaas.
De ontdooide spinazie mengen met de ricotta, parmesaan en fijngesneden kippewit. Deze vulling in de cannelloni doen en in een ovenschotel schikken. Eerst een beetje bechamel, dan de cannellonis, afwerken met weer bechamelsaus en de rest van de kazen.
1 opmerking:
Hmmmm... Ik krijg al heimwee naar je keuken! Goed dat ik een abonnement heb genomen ;-)
X
P.S. Ik kook mijn cannellonis nooit op voorhand.
Een reactie posten