muesli repen of Flapjacks

Dinsdag ging ik met R. en nog enkele leden van de club van Quillan kayaken. Zaterdag hebben we namelijk een clubmeeting tussen die van Alet en die van Quillan. Ik heb ze ook uitgenodigd om samen met ons het vieruurtje te nemen.
Dat betekent koken !
M. ging liever een namiddag bij de engelse buren spelen. En zij koken altijd iets om M. bezig te houden. Deze keer werden het Flapjacks of Muesli-repen.
Het was héél zoet, maar toch ook wel gezond ( de gedachte alleen al )
Je hebt nodig :
225 g havervlokken, 150 g margarine, 150 g suiker en 3 lepels honing
( ik heb 75 g suiker gebruikt en 75 g ahornsiroop , net de buurvrouw bij me gehad en zij vertelde dat je eigenlijk golden syrup moet gebruiken want die plakt beter. )
en dan naar smaak : rozijnen, sesamzaadjes, zonnebloempitten ....
De oven voorverwarmen op 190 °C. Een rechthoekvormige bakvorm met bakpapier bekleden.
De boter laten smelten met suiker en honing erin.
De havervlokken mengen met de rozijnen en noten en door het boter/suikermengsel mengen.
Op de bakvorm storten en met de bolle kant van een lepel aandrukken.
Een 35 min in de oven tot het goudbruin is. Uit de oven moet je het even laten afkoelen en dan in stukken of repen snijden.

Geen opmerkingen: