hachis parmentier

Vandaag zondag , is het een luie dag. De kinderen waren alletwee gaan logeren bij vrienden en ik heb de hele avond lekker met de legoblokken gespeeld. ( hoezo ? enkel voor kinderen ? ) En vandaag modderen we wat aan. Ook in de keuken. Ik heb geen zin om naar de winkel te rijden, ik heb geen zin om veel te koken... je trekt dan de ijskast open en vindt er 1 courgette en een paar wortelen. Hmm ... ik heb nog een blik eendebillen ( confit de canard , iets typpisch van hier. Het is een eendbil die gegaard is is eigen vet, wel vet van een vetgemestte eend , heel zacht vlees ! ) en ook nog aardappelen .
Het kookbrein schiet in gang : hachis parmentier van eend !
Maak een romige ( letterlijk ) puree van de aardappelen. Stoom de wortelen en de courgette klaar. Ontbeen de eendebil en indien nodig snij je het vlees klein.
In een ovenschotel doe je eerst een laag puree, dan de groenten , het vlees met een beetje vocht ( groente of vleesbouillon ) . Afsluiten met de rest van de puree. Doe er wat peper en boterblokjes op en gemalen kaas. 25 min in de oven op 180 graden. Klaar !

Geen opmerkingen: