Een super simpele taart, snel klaar en o zo heerlijk.
Ik neem 5 appels , degene die op moeten, gelijk de welke maar liefst geen granny's. Klokhuis eruit en appels schillen. ik snij ze dan in 4. In een tefalpan doe ik een beetje boter en de appels. Als ze beginnen te verkleuren doe ik er wat kristalsuiker op. Niet te weinig, want het moet karamelliseren. Voorzichtig zijn, want warme karamel geeft erge brandwonden. Als afsluiter doe ik er een beetje gezouten boter in. Dat geeft een iets lekkerdere smaak. Ik giet de hele inhoud van de pan in een licht beboterde ovenschotel en leg er mijn bladerdeeg op. De randjes worden ingestoken ( zoals je een dekentje lekker vastzet rond je lichaam ) In de oven gedurende 40 minuten op 180 graden.
Waar komt de tatin nu eigenlijk vandaan ? Er zijn 2 versies : de eerste zegt dat het een mislukt taart is van de gezusters tatin, de andere en de meest geloofwaardige : Ene dame wou een appeltaart maken en vergat het deeg op de bodem van de ovenschotel te leggen. Dan maar omgekeerd en zo is de Tarte Tatin ( kan van TAnte marTINe komen ) onstaan !
Geen opmerkingen:
Een reactie posten