hum, gnocchi's. Ik heb ze nog nooit zelf gemaakt, altijd verse gekocht. Maar gisteren heb ik me eraan gewaagd. Zelf gnocchi's maken. moet niet zo omslachtig en moeilijk zijn - dacht ik .
Je neemt 500 g aardappelen ( gekookt ) daar doe je flink wat kruiden in en een eidooier.
Daaronder meng je zo'n dikke 200 g bloem. Het mengsel mag niet meer zo plakken.
Daar draai je lange slierten van ( kindjes kunnen meehelpen ) en goed bestuiven met bloem. Zet dit terug in de ijskast.
Na een afkoelingsperiode snij je de lange slierten in kleine stukjes. Voor gnocchis moet je een ribbel maken ( zodat de saus er beter in blijft hangen ) Dat ziet er véél simpelder uit dan dat het is. Ik heb alles geprobeert, uiteindelijk werden het vormloze gnocchis met een paar kleine inkepingen.
Zet een grote pot op het vuur met kokend en gezouten water. Smijt de gnocchis er met kleine hoeveelheden erin. Als ze drijven , zijn ze gaar. maak ondertussen een saus. Ik heb een uitje en look gesmoord, dan champignons erbij. De gare gnocchis er ook bij en even laten bijbakken. Op het laatste doe je de versneden ruccula erbij. peper en zout en ook een handvol parmezaanse kaas.
Nu... het rook hemels, de eerst hap was een streling voor alle zintuigen... maar dan had ik er genoeg van . R. vond het heel lekker en heeft een bord vol op. M. vond het maar niets. Zij vindt de industriele verse gnoccis beter. En T. die vond het ronduit vies. " ça colle " was zijn kommentaar. En ik .... best lekker maar kan véél beter. Niet slecht voor een eerste poging, maar ik moet er nog aan sleutelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten