In het vorige bericht zei ik het al : 's avonds vragen de kinderen vaak nog een warme maaltijd. Soep wordt hier enkel in de winter gegeten.
Soms maak ik pizza , altijd een succes bij de kinderen omdat ze zelf hun pizza beleggen met alles wat ze graag lusten.
je kan 2 soorten deeg maken : met of zonder gist. Met gist wordt het meer een pizza-brood ( deep pan ) . ik gebruik meestal het gistdeeg , ook voor flinterdunne pizzas.
het deeg : 250 g witte bloem, 1 zakje gedroogde gist, 1 tl zout, 3 sl olijfolie en 150 ml melk. ( Water kan ook, maar wij vinden melk lekkerder )
Ik doe de ingredienten in mijn broodbakmachine en laat het 45 minuten kneden en rijzen.
Dan het deeg uitrollen en beleggen naar keuze.
M. 's favoriete pizza : room, fijngesneden ui, ham en kaas, soms paprika
R's favoriete pizza : tomatencoulis, geitekaas, ham of knackworstjes, olijven en kaas. bovenop komt nog een ei.
mijn favoriete pizza : tomatencoulis én een beetje room, veel groenten ( verse tomaat, paprika, maïs, kappertjes & ui ) en kaas
Geen opmerkingen:
Een reactie posten