Om te besparen, vooral om niet elke dag naar de supermarkt te gaan en onnodige dingen te kopen, maak ik een week menu. Best moeilijk , omdat je rekening moet houden met kleine kinderen en omdat je niet altijd inspiratie krijgt . In het weekend maak ik dan iets speciaal, frietjes bijvoorbeeld. Ja, frieten zijn hier een extraatje. Ik heb het moeten horen van Kind & Gezin in Frankrijk : frieten onder de 2 jaar is Not Done....
Mijn weekmenu dan:
Vorige week was het dit :
1/ Aardappelen met worst en bloemkool
2/ rijst met spinazie en fishsticks
3/ pasta bolognèse
4/ linzen met paprika en kip
5/ boterboontjes met puree en varkenslapjes
Volgende week staat dit op het menu :
1/ gehaktballetjes in tomatensaus, groene boontjes en rijst
2/ pasta met spekjes en broccoli
3/ vol au vent ( koninginnehapjes) met puree
4/chinees ( noedels, kip en véél groenten )
5/ courgette & aardappel gratin met biefstuk
In Frankrijk worden aardappelen en rijst of pasta aanzien als groenten. Niet bij mij dus... Hier eten we gewoon op zijn Belgisch. Normaal gezien eten Fransen ook 2 maal warm per dag . 's Middags en 's avonds. Ik probeer altijd een broodmaaltijd te maken, maar op vraag van de kinderen komt er vaak pasta of de restjes van de dag ervoor.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten